Konceptet eRoaming är enkelt!

Konceptet eRoaming är enkelt! Om vi tar det snabbt från början så handlar det om att vi ska ställa om den konventionella bilflottan till en fossilfri elbilsflotta där ett elbilar ersätter konventionella drivmedel för dagliga transporter globalt och sömnlöst. Mottot för e-Roaming är ”Tänk globalt, kör lokalt.” I grund och botten innebär detta att människor ska kunna ladda sina elbilar runt om i världen utan problem. Fördelen med elbilar är som det flesta vet miljöaspekten eftersom de inte släpper ut några växthusgaser.

En annan stor nytta med e-Roaming (som du kan läsa mer om här i detalj) är att föraren slipper anpassa sitt behov av laddning till en viss operatör. Detta bidrar alltså till den globala laddinfrastrukturen när laddnätverket växer genom samarbeten flera aktörer emellan utan att dom ens behöver samarbeta. Via tex firstcharge.se kan en elbilsförare hitta lediga laddstationer laddstationer i närheten via ett knapptryck.

E-Roaming erbjuder många fördelar jämfört med traditionella bensinmackar. Det blir inte heller en toxisk plats där du anlägger en laddstation på samma sätt som det blir på en bensinstation. Det är renare, billigare och mer miljövänligt. I slutändan borde alla gå över till e-Roaming eftersom det är bättre för miljön och vår hälsa!

e-Roaming - Ladda din elbil överallt.

Konceptet med EV-roaming eller eRoaming är enkelt

Konceptet med EV-roaming eller eRoaming är enkelt. Erbjud ”laddning var som helst”. Elbilsägare kan ladda på vägen, över regioner och över gränser genom alla elbilstjänstleverantörers elnätsladdningsnätverk.

Även om det verkar sömlöst för konsumenter är det komplext att tillhandahålla EV-roamingtjänster och kräver förhandlade service- och clearingavtal mellan eMobility-leverantörer och laddpunktsoperatörer, omfattande kommunikationskrav, olika protokoll och flera stöd för språk, valutor, skattesatser och regler. Med
eRoaming kan konsumenter som behöver ladda på vägen bege sig till vilken eMobility-tjänsteleverantörs laddstation som helst och enkelt ladda.

Med hjälp av en mobilapp för elbilsladdning kan elbilsförare planera sin rutt baserat på tillgången på laddstationer för elbilar och ladda med samma konto överallt.

Du kanske även är intresserad av: Starta företag inom elbilsladdning