Delad mobilitet med nya autonoma bilen Sango

Visst märks det att framtidens mobilitet redan är här. På Elmia Subcontractor visar Nevs den nya autonoma bilen Sango som är grunden i deras mobilitetslösning för delade resor. Samtidigt söker Nevs efter nya leverantörer att samarbeta med i den fortsatta utvecklingen.

Sango kan förklaras som en bil, men ändå inte. På samma gång som Nevs är en fordonstillverkare, men ändå inte. Låter det konstigt? Förmodligen men  men egentligen är det ganska enkelt, det handlar helt enkelt om en mobilitetstjänst med självkörande fordon för delade resor. Ett steg i rätt riktning när det gäller att nå det miljömål som är uppsatta.

Nevs Sango

För det är en omställning som är på gång och som på många sätt kan liknas vid framfarten av el-fordon de senaste åren. En omställning som dessutom innebär stora möjligheter för svenska leverantörer som jobbar med innovativa produktionstekniker och hållbara lösningar.

Samtidigt handlar det inte bara om att bygga en bil. Det handlar även om att bygga en helt ny mobilitetslösning som på ett smidigt sätt löser människors problem i vardagen. För den autonoma bilen Sango är bara en del av lösningen från Nevs – här ingår nämligen ett helt ekosystem av digitala tjänster för att skapa framtidens mobilitet.

Nevs själva säger så här: För att reducera antalet bilar på våra vägar så kan inte alla ha sin egen bil utan vi måste börja dela resor. Hur skapar man trygghet och en känsla av avskildhet i självkörande fordon som delas med främlingar? Nya tekniska lösningar behöver utvecklas för att förändra framtidens fordon. Andra uppstickare på marknaden är ORA. En elbilstillverkare som har målsättningen om att sälja 10.000 elbilar år 2025.

Du kan även är intresserad av att läsa om miljö och hälsa.